Muutoksia Lappeenrannan työtilojen osalta.

Kinnusen Talo, Ampparitalo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olen enää Joulukuun vanhalla työtilalla Lappeenrannassa. Ja ensi vuoden alusta aloitan uudessa osoitteessa: Snellmaninkatu 8, 53100 Lappeenranta.

Uudelle työhuoneelleni on helpompi löytää sekä paikallisten että matkalaisten. Talo sijaitsee ydinkeskustassa, joten kaikki kaupunkimme palvelut ovat lähellä kauppoineen, majapaikkoineen sekä ravintoloineen.

Imatrantien suurin ongelma oli tilan koko ja matka rautatieasemalle. Nyt tilaa on ja esim. kaverinsa tai puolisonsa kanssa reissaavat voi ottaa rennosti katselemalla televisiota tai lähtemällä vaikka shoppailemaan. Jos ei koneen surina jaksa kiinnostaa.

Itse olen ihastellut taloa koko Lappeenrannassa olon ajan. Ampparitalona tunnettu rakennus on Suutarimestari Pekka Kinnusen rakennuttama talo, jonka on suunnitellut arkkitehti Pekka Roiha. 1909 vuonna valmistunut Jugendtalo huokuu edelleen historiaa korkeine huoneineen ja torneineen. Itse suutarimestarinkaan tarina ei ole mitätön. Varattomana, mutta ahkerana nuorena miehenä Lappeenrantaan muuttanut mies työllisti ensin itsensä suutariyrittäjänä ja myöhemmin oli merkittävä työllistäjä alueella. Pekka Kinnunen tekemä naisen kenkä palkittiin parhaana Pariisin maailmannäyttelyssä. Kinnunen valmisti jo 1910-luvulla omassa verstaassaan sarjavalmisteisia kenkiä ja sotilassaappaita Venäjän valtiolle, vaikka hienommat kengät tehtiinkin vielä tilauksesta käsityönä.

Joten käsityöläisen historia on voimakas talossa, toivottavasti itse pystyn edes vähän käsityölläni antamaan arvoa tälle kauniille rakennukselle!

Eli lyhkäisyydessään uusi osoite Lappeenrantaan vuodenvaihteesta on:

Snellmaninkatu 8, 53100 Lappeenranta.

 

© Copyright Get Marked - Designed by Pexeto